بهتره بدونید همین نرم افزار با دو زبان نوشته شده--سی پلاس و سی شارپ
نرمافزار Visual Studio، نرمافزاری توسعه یافته برای برنامه نویسان کامپیوتر است که توسط شرکت نرمافزاری Microsoft تولید شدهاست. تمرکز اصلی این نرمافزار از اولین نسخههای آن تاکنون بر روی خصوصیت IDE بودن آن است که به برنامهنویس اجازه میدهد تا برنامههای کاربردی مستقل، وبگاه، برنامههای کاربردی وب یا سرویسهای وب را که بر روی تعدادی از PlatFormهای پشتیبانی شده توسط Microsoft .NET Framework (البته برای تمام نسخههای بعد از ویژوال استودیو ۶) همچنین Platformهایی مانند Microsoft Windows servers and workstations, PocketPC Smartphones و World Wide Web browsers اجرا میشوند را براحتی ایجاد نماید. از جمله قابلیتهای اضافه شده که در آخرین ویرایش ارائه شدهاست میتوان به Silverlight اشاره کرد که یک Web Application framework بسیار پیشرفته جهت توسعه نرمافزارهای کاربردی تحت وب میباشد.
Visual Studio یک مجموعه از برنامههایی است که ارتباط بسیار نزدیک با هم دارند که مایکروسافت آن را به توسعه دهندگان و برنامه نویسان برنامههای کاربردی اهدا نمود تا آنها را وادار نماید در محیطی توسعه یافته بر روی پلت فرمهای ویندوز و دات نت به ساخت برنامههای خود بپردازند. Visual Studio میتواند برای نوشتن برنامههای کنسولی، ویندوزی، سرویسهای ویندوز، برنامههای کاربردی موبایل، برنامههای کاربردی ASP.NET و سرویسهای وب ASP.NET بنا به انتخاب شما همراه با زبانهایی مانند #C++, C#, VB.NET, J استفاده شود. با Visual Studio واقعاً چه کارهایی میتوان انجام داد؟ در زیر تعدادی از کاربردهایی را که برای تولید آنها میتوان از Visual Studio استفاده نمود معرفی گردیدهاند: Console applications: این کاربرد برای اجرای خطوط دستور البته بدون محیط گرافیکی استفاده میشود که از این کاربرد برای برخی از ابزارهای کوچک یا برای اجرا شدن کدها توسط دیگر کاربردها استفاده میشود. این دستورها در خط فرمان اجرا میشود. به عنوان مثال خط فرمان مایکروسافت داس است.
Windows forms applications: برای برنامههای کاربردی ویندوزی که با استفاده از NET framework. نوشته میشوند.
Windows services: سرویسها برنامههای کاربردی هستند که در پس زمینه ویندوز اجرا میشوند.
ASP.NET applications: ASP.NET یک تکنولوژی قدرتمند که برای طراحی و ساخت صفحات وب پویا استفاده میشود.
ASP.NET web services: ASP.NET مدل سرویسهای وب را بطور کامل فراهم نموده تا شما به راحتی و با سرعت سرویسهای وب را تولید نمایید.
Windows Mobile applications: که میتواند بر روی ابزارهایی که شامل framework هستند مانند Pocket PCها و همچنین cell phonesهایی که پلت فرم Microsoft Smartphone بر روی آنها اجرا میشود، اجرا گردد.
MFC/ATL/Win32 applications: شما همچنان میتوانید برنامههای سنتی MFC، ATL یا برنامههای Win32را با استفاده از ++C ایجاد نمایید. این برنامههای برای اجرا به NET framework. نیاز ندارند اما نمیتوانند از مزایای NET framework. نیز بهرهای ببرند.
Visual Studio add-ins: شما میتوانید از خود ویژوال استودیو برای ساخت توابعی جدید و قابل اضافه شدن به خود ویژوال استودیو استفاده نمایید.
کاربردهای دیگر: ویژوال استودیو همچنین شامل پروژههایی برای توسعه برنامههای کاربردی شما، کار با databases، ساخت گزارشها و ... میباشد.
ویرایشهای ویژوال استودیو
Visual Studio Community
از نوامبر ۲۰۱۴ و در کنار مجموعه ویژوال استودیو ۲۰۱۳، نسخه Community نیز عرضه شد.[۱] این نسخه از ویژوال استودیو، محدودیتهای Express را نداشته و با امکانات کامل عرضه میشود و جایگزین Visual Studio Express میباشد و برای تیمهای نرمافزاری کوچک، پروژههای اپن سورس و کارهای تحقیقاتی و آموزشی رایگان است.[۲] آخرین محصول عرضه شده از این ویرایش، Visual Studio Community 2017 میباشد.
Visual Studio Express
ویرایش ویژه
ویرایش ویژه، گونهٔ سبک شدهٔ VS است که بهطور رایگان عرضه میشود. امکاناتی که در این نسخه ارائه میشود نسبت به سایر ویرایشها کمتر است و نمیتوان افزونهای به IDE اضافه کرد. از جمله این که امکان برنامهنویسی برای موبایل، کامپایل ۶۴ بیتی، ابزار آفیس، اشکال زدایی ریموت و Class Designer وجود ندارد. ویژگیهای شی گرا نیز کمتر شدهاست. نسخههای SQL و MSDN ویرایش ویژه، از نوع Full نیستند. زبانهای تحت ویندوز و وب آن هم از نوع اکسپرس هستند. امکان استفاده از کریستال ریپورت نیز در آن موجود نیست.
Visual Studio Standard
ویرایش استاندارد
ویرایش استاندارد نسبت به ویرایش قبلی قابلیتهای بهتری دارد. این نسخه از کامپایلر ۶۴ بیتی، MSDN Full ،Full XML، ابزار خارجی و Class Designer پشتیبانی میکند. اما امکان برنامهنویسی برای موبایل (به جز نسخهٔ ۲۰۰۵) و آفیس در این ویرایش وجود ندارد. آیتم Server Explorer در ویرایش استاندارد قرار داده نشده و نسخهٔ SQL آن Express است.
Visual Studio Professional
ویرایش حرفهای
ویرایش حرفهای علاوه بر این که قابلیتهای ویرایش استاندارد را دارد از SQL Server Developer Edition، Remote Debugging، برنامهنویسی موبایل، Crystal Report، Server Explorer و Full Setup Project برخوردار است. در نسخهٔ ۲۰۰۸، برنامهنویسی برای آفیس نیز در IDE گنجانده شدهاست. بهطور کلی این ویرایش جز بهترینها محسوب میشود.
Visual Studio Tools for Office
ویرایش آفیس
این نسخه در حقیقت یک SDK است که به Visual Studio اضافه می شود تا امکان برنامهنویسی برای برنامههای آفیس شامل اکسل، ورد، InfoPath، Outlook و اکسس را فراهم آورد. ویژگی آن شبیه ویرایش استاندارد است با این تفاوت که از کامپایلر مخصوص پردازندههای ۶۴ بیتی پشتیبانی نمیکند ولی در عوض از SQL Server Developer Edition بهره میگیرد. تنها زبانهایی که در VSTO کاربرد دارند: ویژوال بیسیک و ویژوال سی شارپ هستند.
Visual Studio Team System
ویرایش مخصوص تیم نرمافزاری
کاملترین ویرایش ویژوال استادیو میباشد که بهطور خلاصه VSTS نامیده میشود. VSTS تمام امکانات نسخهٔ حرفهای را فراهم میآورد و علاوه بر آن از پردازندههای Itanium® هم پشتیبانی میکند. این ویرایش مخصوص گروههای توسعه دهنده نرمافزار است و ابزارهای ویژهای در این راستا دارد. چهار ویرایش اصلی Team System عبارت اند از:
Architecture Edition
Database Edition
Development Edition
Test Edition
که در یک بستهٔ کلی با نام Team Suite گرد هم آمدهاند. در VS 2010 نیز این نسخهها درون Development Edition جای میگیرند.
اما نسخه 2017 ورژن Enterprise از همه کاملتر هستش یعنی تو 2017 فقط 3 ورژن Professional-Community و Enterprise منتشر شدن
Visual Studio Professional / Enterprise 2017 ویژوال استودیو ۲۰۱۷ جدیدترین نسخه از محیط توسعه فوق پیشرفته و حرفهای کمپانی مایکروسافت است که برای هر دسته از دولوپرها، به منظور ساخت هر نوع اپلیکیشنی در هر نوع پلتفرمی عرضه گردیده است! نسخه ۲۰۱۷ ویژوال استودیو یک IDE فوق پیشرفته و جامع به منظور ساخت انواع اپلیکیشنهای ویندوز، ویندوز فون، اندروید، iOS، وبسایت، سرویسهای وب، اپلیکیشنهای وب و … است. ویژوال استودیو، یک محیط توسعه حرفهای به منظور توسعه انواع کدها به زبانهای برنامه نویسی مختلف از جمله C, C++, VB.NET, C#, F#, Python, Ruby, Node.js, XML/XSLT, HTML/XHTML, JavaScript, CSS با قابلیت هایلایت کلمات کلیدی (سینتکس) و… را داراست. دارا بودن محیط دیزاینر و دسترسی کامل به مجموعهی کامل از کامپوننتهای مورد نیاز برای طراحی رابطهای کاربری، امکان کامپایل برنامهها، عیب یابی و نمایش ارورها و پیشنهاد کلمات و دستورات از مهم ترین نکات قابل توجه در مورد ویژوال استودیو هستند. همچنین در نسخه جدید این IDE قدرتمند، پشتیبانی از فضای ابری نیز گنجانده شده که به کمک آن، میتوانید با سایر اعضای تیم برنامهنویسی، پروژههای خود را پیش ببرید. با افزوده شدن زامارین به محیط ویژوال استودیوی ۲۰۱۷، توسعه اپلیکیشنهای موبایل برای سه سیستم عامل ویندوزفون ۸.۱، ویندوز ۱۰ موبایل، اندروید و iOS امکانپذیر گشته و شما قادر خواهید بود برای هر سیستمعاملی در محیط ویژوال استودیو کدنویسی کنید.هم اکنون می توانید جدیدترین ورژن نرم افزار ویژوال استودیو ۲۰۱۷ Visual Studio Professional / Enterprise /Community از اینـــــــــــــــجا دانلود نمایید-